PYD Bayrakları ve Öcalan Posterleriyle Cenaze Töreni!

ABD'nin Arap komutanlar arasında olduğunu söylediği Faysal Ebu Leyla için düzenlenen törende PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye ait bayraklar açıldı.

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

3 Haziran’da Suriye’nin Set Tişrin bölgesi Ebu Gal Gal köyünde IŞİD tarafından atılan füze ile öldürülen Faysal Ebu Leyla Kobani'de toprağa gömüldü. ABD’nin üst düzey yetkilileri tarafından Arap tugay komutanları arasında gösterilen Şems eş-Şimal Tugayı Komutanı Faysal Ebu Leyla için Kobani'de PYD bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri arasında cenaze töreni düzenlendi.

Beraberinde 2 ABD askerinin de vurulduğu saldırıda ağır yaralı olarak Amerikan Sahra Hastanesi’ne kaldırılan Ebû Leyla'nın dün öldüğü duyurulmuştu.

Eski PYD Komutanıydı

Cenaze töreni sonrası PYD mezarlığına gömülen Ebû Leyla, Kobani ve Tel Abyad saldırılarına da PYD komutanı olarak katılmıştı.

PYD öncülüğündeki “Demokratik Suriye Güçleri” safında savaşan Ebû Leyla 70 kişilik grubu Şems-eş Şimal ile Tel Abyad bölgesinde 20'den fazla Türkmen ve Arap köyünün zorla boşaltılmasında etkin rol almıştı.

Aslen Münbiçli bir Kürt olan Ebû Leyla Suriye savaşı boyunca hiçbir muhalif oluşumda yer almadı. 2013 yılında Sifira bölgesinde Suriyeli direnişçilere karşı PYD saflarında savaşan Faysal Ebû Leyla, 5 aydır Demokratik Suriye Güçleri Askerî Meclisi üyeliği görevini de yürütüyordu.

ABD'den Taziye Mesajı!

Ebu Leyla'nın yaşamını yitirmesi ile ilgili Twitter'dan mesaj yayımlayan ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, “Duâlarımız doğum yeri Münbiç'i IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte.”dedi.

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi