Prof. Dr. Ünal: Bazı İllerde Sokağa Çıkma Yasağı Şart

Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, "İpin ucunun kaçtığı yerler var. O illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart. Başka türlü salgını önlemek mümkün değil" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüsten son 24 saate 46 kişinin daha hayatını kaybettiğini, ölü sayısının ise 214'e, toplam vaka sayısının ise 13 bin 531'e yükseldiğini duyurdu.

Türkiye birkaç günde, vaka sayısı en hızlı artan ülke olurken, sokağa çıkma yasağının uygulanmasına yönelik çağrılar da arttı.

Geçen yıl Küresel Sepsis Ödülü'ne layık görülen bilim insanı Prof. Dr. Necmettin Ünal sosyal medya hesabında son durumu değerlendirirken sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini dile getirdi. 

Ünal'ın paylaşımı şöyle:

"Bugün #vaka13531’e yükseldi. Türkiye’de vefat eden toplam vatandaşımız 214. Moral bozmamak gerek. Görünen o ki bu salgın durumu 1-2 ayda bitecek bir olay değil.

İpin ucunun kaçtığı yerler var, o illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart. Başka türlü salgını önlemek mümkün değil..."

Karar’ın bildirdiğine göre, Ünal, daha önce de "Bazı önlemleri almakta geç kalmış olabiliriz ama hakikaten devletimiz bu işte çalışıyor. Çalışmayan kim? Bence biz, halkımız çalışmıyor. Özellikle elinde telefonla dolaşıp etkileşim hastaları olan gençlerimiz suçlu. Bugün geldiğimiz noktada onların hatalarını yaşıyoruz" paylaşımı yapmıştı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı paylaşımda Türkiye'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 214'e, toplam vaka sayısının ise 13 bin 531'e yükseldiğini açıkladı.

Türkiye koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 214'e, toplam vaka sayısı ise 13 bin 531'e yükseldi.

Sağlık Haberleri

Gençler, sanal kumar ve bahis tehlikesiyle karşı karşıya
Sağlık Bakanlığı 26 bin 673 sözleşmeli personel istihdam edecek
120 bin siyonist psikolojik yardım başvurusunda bulundu
Otizm tanıları neden artıyor?
UNICEF: Dünyada obez çocuk sayısı zayıf çocukları geçti