PKK Öğretmenleri Tehdit Etti

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H, Diyarbakır'daki bazı okulların çıkışlarında bildiri dağıtarak öğretmenleri tehdit etti.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ile Bağlar ilçelerindeki iki okula el yapımı bomba atan, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde okulları hedef alan ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde okulları basarak, kaçırdığı öğretmenlere propaganda yapan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H, şimdi de öğretmenleri bölgeyi terk etmeleri yönünde tehdit etti.

PKK'lılar tarafından önceki gün Diyarbakır'daki bazı okulların önlerinde dağıtılan bildiride, “Kürdistan'daki TC'nin bütün sömürgeci kurumları ve onların yürütücüleri olan memurlar (öğretmenler, akademisyenler vb.) hedefimizdir. Bu temelde devletin kirli politikalarına hizmet eden başta öğretmenler olmak üzere bütün memurlarına son verip, derhal Kürdistan'ı terk etmelidirler. Aksi bir durumda olacaklardan sorumlu değiliz" denildi.

İHA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor