PKK: “Aygün’ü Gözaltına Aldık!” BDP Tepkili

BDP, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. PKK ise Aygün'ü "gözaltına" aldığını duyurdu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını kabul edilemez bulduklarını belirterek, Aygün'ün zaman geçirilmeksizin derhal serbest bırakılmasını beklediklerini bildirdi.

Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Aygün'ün "silahlı bir grup" tarafından zorla alıkonulmasını üzüntüyle öğrendikleri belirtildi.

Parti olarak Aygün'ün serbest kalması ve sağ salim geri dönebilmesi için ellerinden gelen insani desteği sunmaya hazır olduklarını bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Her şeyden önce böylesi bir eylemi kabul edilemez buluyor, tasvip etmediğimizi belirtiyoruz. Sayın Aygün'ün zaman geçirilmeksizin derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Yaşanan olaydan dolayı Sayın Aygün'ün ailesi başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meclis'teki milletvekillerinin tamamının dahi alıkonulmasının insani açıdan hükümetin umurunda olmadığının farkındayız. Nitekim dünden bu yana hükümet partisinden yapılan açıklamaları ibretle izlemekteyiz. Alıkonulan kaymakam, asker, polis için umursamaz, gayrı ciddi, gayri insani tutum takınan hükümetin sayın Aygün için de aynı ciddiyetsizlikle hareket edeceğinden kuşkumuz yoktur. En nihayetinde hükümetin siyasi açıdan yıpranmaması her şeyden ve herkesten daha önemli ve değerlidir."

Açıklamada, "Bir kez daha sayın Aygün'e, ailesine ve CHP'ye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine de yer verildi.

BDP'den ilk açıklama Sırrı Sakık'tan "üzgünüz" şeklinde gelmişti.

***

PKK: Hüseyin Aygün'ü Biz Kaçırdık

Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması ANF haber ajansı tarafından 'HPG (PKK'nın askeri kanadı) gerillaları kimlik kontrolü yapıp Aygün'ü gözaltına aldı' şeklinde verildi.

Haberde, “Alınan bilgilere göre Dersim-Ovacık karayolunu kesen HPGliler burada kimlik kontrolü yaptı. Gerillaların Hüseyin Aygün'ü olduğu araçtan indirerek gözaltına aldığı iddia edildi. Olay Aygün'ün yanında bulunan ve gerillalar tarafından serbest bırakılan Akşam gazetesi muhabiri Kadir Merkit ile Aygün'ün danışmanının Dersim merkeze gelerek haber vermesi üzerine ortaya çıktı” ifadesi kullanıldı. 

Can Güvenliği İması

PKK'ya yakın internet siteleri aracılığıyla yapılan açıklamada, Aygün'ün Tunceli-Ovacık yolunda kaçırıldığı belirtilirken bölgedeki operasyonların durdurulması istendi.

PKK açıklamasında, "Bu alıkonulduktan sonra Ovacık İlçesi'ne bağlı Sal Vadisi, Veng ile Turnuva alanlarına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. Gerçekleştirilen bu operasyon Hüseyin Aygün'ün can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Başta CHP ve kamuoyunun bunu görmesi ve operasyonları durdurtması gerekmektedir." denildi.

***

 

Ailesi: Operasyon Durdurulsun!

CHP Tunceli milletvekili Haseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının ardından başlayan operasyonlara aileden tepki.

Dün gece, Aygün'ün PKK'lı grup tarafından kaçırılmasının ardından güvenlik güçleri geniş bir operasyon başlatmıştı.

Sık ağaçlarla kaplı arazide başlatılan operasyonun Aygün'ün hayatını tehlikeye atabileceği endişesi taşıyan ailesi arama çalışmalarının durdurulmasını istedi.

Ailenin bu isteğinin ardından Valilikte yapılan asayiş toplantısında bu seçenek de gündeme alındı.

Öte yandan Aygün kaçırılmadan bir gün önce örgütün Ovacık'ta bildiri dağıttığı öğrenildi. Bildiride AK Parti ve CHP'ye yönelik eylem için çağrı yapılıyordu.

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı