Pilotlar İstanbul'da Başbakan Tarafından Karşılandı

Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca, İstanbul'da, Başbakan Erdoğan ile aileleri tarafından karşılandı.

Pilotlar Akpınar ile Ağca'nın bulunduğu özel uçak, saat 23.10'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.

Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü.

Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

Karşılamayı çok sayıda basın mensubu takip ederken, uçağın gelişi ve karşılama canlı yayınlarla aktarıldı.

Ağca'nın evinde büyük sevinç 

Lübnan'da kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotların İstanbul'a ulaşmasının ardından Murat Ağca'nın Elazığ'daki baba evinde büyük sevinç yaşandı. Oğluyla telefonda konuştuktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan baba Ağca, çok mutlu olduğunu, aylarca bu günü beklediğini söyledi.

Anne Emine Ağca ise oğlunu kucaklayıp öpmek istediğini ifade etti.

AA

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı