Pakistan'da İçişleri Bakanı'nın Evine Saldırı

Pakistan'da Pencap Eyaleti İçişleri Bakanı Şuja Hanzade'nin, evine düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybettiği açıklandı.

Pakistan'da Pencap Eyaleti İçişleri Bakanı Şuja Hanzade'nin, evine düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybettiği açıklandı.

Attok kenti yetkilileri, patlamanın meydana geldiği binanın enkazından 10 ceset çıkarıldığını, Pencap İçişleri Bakanı Hanzade'nin cesedinin ise hala çıkartılamadığını belirtti. Enkaz altında hala 20'den fazla kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Patlamada yaralanan 4 kişi ise hastanede tedavi altına alındı.

Polis, olayın canlı bomba saldırısı olduğunu teyit etti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bakan Hanzade'nin, ülkenin kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinin Attok bölgesinde bulunan ve ofis olarak da kullandığı evinde partisinin yaklaşık 25 destekçisi ile bir araya geldiği, bu sırada ziyaretçiler arasında bulunan bir kişinin üzerindeki bombayı patlattığı ifade edilmişti.

Olaydan sonraki ilk açıklamalarda Bakan Hanzade'nin yaralılar arasında bulunduğu ve durumunun ağır olduğu bildirilmişti. Patlamanın şiddetiyle binanın çatısının çöktüğü belirtilmişti.

Enkaz altında kalanların çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Yetkililer, ölü sayısının artabileceğini belirtti

Pakistan Haberleri

Pakistan Başbakanı Şerif'ten Körfez ülkelerine ihracatın hızlandırılması talimatı
Pakistan: İran saldırılarına karşı Suudi Arabistan'ın yanındayız
Pakistan'ın Karaçi kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle 16 kişi hayatını kaybetti
Pakistan'ın Skardu kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Pakistan'da bir grup gösterici, ABD'nin Karaçi Konsolosluğu'na girmeye çalıştı