Özür Yoksa İsrail Gazına Geçiş de Yok!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, İsrail'e resti çekti. Yıldız, doğalgazın Türkiye'den geçmesi için önce özür gerektiğini söyledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail ve Rumlar tarafından Akdeniz'de çıkarılacak doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması planına siyasi özür şartı getirdi.

Yıldız'ın "Mavi Marmara konusu bu hale gelmeseydi bölgede yürütülebilecek çok fazla ortak proje vardı. Bu da bu projelerin ilk sıralarında yer alırdı" ifadelerine yer verilen Sabah gazetesinin haberine göre Yıldız, "Bölgedeki en verimli yol Türkiye. Alternatifler zorlama olur. Enerji, barışın tahrik unsuru olmalı." dedi.

PETFORM Petrol Arama ve Üretim Konferansı'na katılmak için Antalya'ya giden Bakan Yıldız, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin İsrail ile birlikte Akdeniz'de yaptığı doğalgaz aramalarını değerlendirdi.

Yıldız, Rumlar ile TPAO'nun ruhsat alanlarının çakışması konusuna değinerek, "Enerji, barışı tetikleyen ve tahrik eden bir yapıda olmalı. Bu tür bir konunun ülkeler arasında savaşı körükleyen tahrik unsuru olduğuna inanmıyorum" dedi.

Yıldız, şu anda Akdeniz'de çıkarılacak gazın taşınması konusunda bütün fizibilite raporlarının Türkiye coğrafyasını gösterdiğinin altını çizdi. "Mavi Marmara konusu bu hale gelmeseydi bu doğru bir iş olurdu. Ama bu doğalgaz, 9 canımızın kaybını taşıyabilecek durumda değil" diyen Yıldız, bu konuda bir teklif gelirse, öncelikle siyasi zemini sağlamlaştırmak gerekeceğini vurguladı.

 

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı