Özgür-Der’in Kurbanları Suriye’de İhtiyaç Sahiplerine Ulaştı

Özgür-Der mensupları ve gönüllüleri, kurbanlarını bu yıl da Gazze ve Suriye’de kestirdi. Suriye’de yapılan organizasyonun görselleri sitemize ulaştı.

Suriye’de kesilen kurbanların etleri İdlib, Cisruş Şuğur, Afrin, Halep ve Hama kırsalında ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Özgür-Der, Fetih-Der, Diyarbakır Özgür-Der, Bilgi ve Erdem Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen organizasyonda 431 kurban kesildi. Kesilen etlerin önemli bir kısmı Atme bölgesinde bulunan çadır kentlerdeki ailelere ve yetimhanelere dağıtıldı.

İHH’dan da destek alınan organizasyonda kesim işlemleri ve dağıtımın takibi için Özgür-Der Genel Merkez’den 5 kişi, Diyarbakır Özgür-Der’den de 5 kişi 4 gün boyunca Suriye’de hazır bulundu.

İdlib’in büyük saldırı tehlikesi altında olduğu, İran-Rusya-Esed güçlerince işgal edilmeye hazırlandığı bugünlerde kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı söyleyen Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, kesim işlemleri sırasında yaptığı kısa konuşmada kurbanlarını bu bölgelerde kestiren herkese teşekkür etti ve bu salih ameli kabul buyurması için Rabbimize niyazda bulundu.

Suriye Haberleri

Suriye'deki şiddetli yağışlar nedeniyle 6 kamptan 173 aile tahliye edildi
BM: Suriye Cumhurbaşkanı, İçişleri ve Dışişleri Bakanlarına karşı geçen yıl 5 suikast girişimi önlendi
Suriye hükümeti ABD'nin çekildiği stratejik Tenef Üssü'nü teslim aldı
Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda