Özgür-Der üyelerinin Suriye'ye destek ziyaretleri devam ediyor

Özgür-Der üyelerinin Müslümanların zaferini tebrik ve destek için Suriye ziyaretleri devam ediyor. 

HAKSÖZ-HABER

8 Aralık 2024 günü  Esed zalimine karşı başlatılan operasyonun ardından Suriye’ye yardımlarını ve ziyaretlerini yoğunlaştıran Özgür-Der, yeni bir heyet ile tekrardan bölgedeydi. 

Suriye’deki yıkımı ve zulmü yakından görme fırsatı bulan heyet üyeleri, 14 yıllık savaşın ardından özgürlüğüne kavuşan mazlum halkın sevincine de ortak oldu. Başta Halep, Hama, Humus, Şam ve İdlib olmak üzere birçok bölgede gözlemlerde bulunan heyet, yerle bir olan bölgelerde halkın tekrardan yıkıntılar arasında hayata tutunma çabasına da şahit oldu. 

Tuğgeneral Ömer Çiftçi ile de bir araya gelen heyet, Suriye’deki son durumla ilgili Çiftçi’den bilgi aldı. Çiftçi nezdinde tüm mücahitleri tebrik eden heyet, zaferlerinin kısa sürede PKK/YPG unsurlarının ve İsrail’in bulunduğu bölgelerin de temizlenmesi ile sonuçlanması temennisinde bulundu. 

Bu şahitlikler ve görüşmelerle beraber Özgür-Der gönüllüleri tarafından toplanan adaklar, kömür, un (ekmek) ve kumanyalar da mazlum ve mağdur Suriye halkına ulaştırıldı.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Marmara Üniversitesi öğrencileri Mehmet Boynukalın’a destek için bir araya geldi!
Ankara'da ramazanın gelişi fener alayı ile kutlandı
Başakşehir’de Ramazan programları yoğun katılımla gerçekleşti
Özgür-Der Gençliği’nden Diyarbakır’da “Direniş Gecesi” programı
Tatvan’da Müslümanın özgürlük anlayışı semineri yapıldı