Özgür-Der: Bengal halkını ve Cemaat-i İslami’yi tebrik ediyoruz!

Bangladeş’teki seçimler üzerine bir açıklama yapan Özgür-Der, Bengal halkı ve seçimde önemli başarı elde eden Cemaat-i İslami’yi tebrik etti.

Bangladeş, Şeyh Hasina diktasının definin ardından ilk kez özgür seçimlere gitti.

Seçimlerde Bangladeş Milliyetçi Partisi BNP’ye hükümet görevi veren Bangladeş halkı, Cemaat-i İslami’ye de denetim rolü vererek ana muhalafet partisi olarak seçti.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Özgür-Der, Bengal halkı ve seçimde önemli başarı elde eden Cemaat-i İslami’yi tebrik etti.

Basın açıklamasının tam metni:


Bengal Halkını ve Cemaat-i İslami’yi Tebrik Ediyoruz!

Yıllara sâri Hasina diktasını devirdikten sonra ilk özgür seçimine giden Bengal halkını ve her türlü zulme karşı dirayetle direndikten sonra seçimlerde de önemli bir başarı gösteren Cemaat-i İslami’yi tebrik ediyoruz.

1971’deki Hindistan’ın ayrılıkçı komplosuna karşı Müslümanların birliğini ve Bengal ulusalcılığına karşı İslami Kimliği savundukları için yarım asırdır esaret, işkence ve idamlarla engellenmelerine rağmen Cemaat-i İslami, Bangladeş’te önemli bir başarı elde etti.

12 Şubat 2026 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre mecliste 70’e yakın sandalye kazanan Cemaat-i İslami, Bangladeş’in Ana Muhalefet Partisi olmayı başardı. Lider kadrosunun neredeyse tamamı Hasina diktası tarafından şehit edilen Cemaat-i İslami, böylece diktatörlük sonrası Bangladeş’in yeniden inşasında önemli bir rolü üstlenmiş oldu.

Cemaat’in halk tabanında güçlü bir temsil imkânı elde etmesini, Bangladeş siyasal hayatında yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriyor; uzun yıllara yayılan baskı politikalarına rağmen toplumsal desteğin muhafaza edildiğini görüyoruz.

Bu vesile ile Mevdudilerin, Gulam Azamların, Abdulkadir Mollaların ve daha nice Müslüman öncülerin yolunda yürüyen kardeşlerimiz için muvaffakiyetler niyaz ediyor, Bengal halkı için despotizmden ve ırkçı asabiyeden uzak müreffeh bir Bangladeş diliyoruz. Bu sürecin adalet ve özgürlük temelinde kalıcı kazanımlara vesile olması için Rabbimize duada bulunuyoruz.

ÖZGÜR-DER

Basın Açıklaması Haberleri

Aileyi korumak için Gülben Ergen’e ihtiyacımız yok!
MAZLUMDER: “Hukuksuz şekilde tutulan Özbek alim Musa Salih derhal serbest bırakılmalı”
Özgür-Der'den Suriye'de sağduyu çağrısı
Ümmetin Sesi Derneği Karamürsel Şubesi’nden hukuksuz baskınlara dair açıklama
10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde STK'lardan ortak basın açıklaması