Oy Kullanma İşlemi Sona Erdi

5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halk oylamasında oy verme işlemi, Türkiye genelinde sona erdi.

Türkiye'nin doğusundaki 32 ilde 07.00-16.00 saatleri arasında, batısındaki 49 ilde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oylar kullanıldı.

Batıdaki illerde, oy verme işleminin bitiş saati olan 17.00'de sandık başlarında bulunan seçmenler, sandık kurulları yetkileri tarafından tespit edildikten sonra oylarını kullanabilecekler. Bu tespitten sonra oy vermek için sandık başına gelenler ise oy kullanamayacaklar.

Oy verme işleminin bitmesiyle birlikte sandıklar açılmaya başlandı ve oy tasnifine geçildi.

Bu arada, YSK'nın daha önceki kararı doğrultusunda dün saat 18.00'de başlayan her türlü yayın yasağı da saat 21.00'e kadar devam edecek. 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK'nın bildirileri yayınlanabilecek. Yayın yasağı, YSK'nın kararıyla daha erken bir saatte de kaldırılabilecek.

Yayın yasağı dolayısı ile açılan sandıklardan çıkan rakamları yayınlamıyoruz. Yasak kalktığı anda sonuçları duyuracağız.

Haber Haberleri

İBB’nin Fidanlık projesinde mescid sansürü: Halk tepkili
Gain Medya'ya kayyum atandı
Erdoğan Putin’le görüşürken Odesa’da Türkiye feribotu Ruslar tarafından vuruldu
Hakan Fidan: Bütün sınır kapılarını açmaya niyetimiz var
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi Latife El Durubi'den Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaret