Otuzbiroğlu, Çubuklu ve Gülbahar Tutuklandı

İnternet andıcı davasında haklarında yakalama kararı düzenlenen Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve AIlbay Hulusi Gülbahar tutuklandı.

İnternet Andıcı Davası'nda haklarında yakalama kararı bulunan 14 sanıktan, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu tutuklandı.

Aralarında Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile Emekli Albay Hulusi Gülbahar'ın da aralarında bulunduğu bir grup, öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve Balyoz Darbe Planı davası kapsamında da tutuklu yargılanan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da adliyeye getirildi.

Sanıkların, davayı gören İstanbul 13'üncü Ağır ceza Mahkemesi'nce haklarındaki yakalama kararı yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

İnternet Andıcı davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 14 sanıktan Eski Birinci Ordu komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile 2 emekli albay daha önce tutuklanmıştı.

Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla, Genelkurmay başkanlığı bünyesinde kurulduğu belirtilen internet sitelerine ilişkin, aralarında Orgeneral Nusret Taşdeler'in de bulunduğu 22 sanık hakkında hükümeti ve meclisi devirmeye teşebbüs iddiasıyla dava açılmıştı. 

Haber Haberleri

Erdoğan Putin’le görüşürken Odesa’da Türkiye feribotu Ruslar tarafından vuruldu
Hakan Fidan: Bütün sınır kapılarını açmaya niyetimiz var
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi Latife El Durubi'den Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaret
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı