ÖSO, Ele Geçirdiği Helikopterle Sorti Yaptı

ÖSO, Esed güçlerinden ele geçirdiği helikopterle Suriye'nin kuzeyinde ilk defa sorti yaptığını açıkladı...

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyaset ve Basın Koordinatörü Luey Mikdad, Suriye'nin kuzeyinde kısmen kontrol altına aldıkları bölgelerde, Suriye rejiminden eline geçirdikleri helikopterle bu sabah ilk defa sorti yaptıklarını belirtti.

Sortinin Esed rejiminden ayrılan bir pilot ve ÖSO askerleri tarafından yapıldığının altını çizen Mikdad, iki hedef mekan arasında yarım saatliğine yapılan sortinin tecrübe amaçlı olduğunu ifade etti.

ÖSO'nun iki sağlam helikopteri bulunduğunu söyleyen Mikdad, helikopterlerin sadece insani yardım ve yaralıları nakletmek için kullanıldığını dile getirdi.

Mikdad helikopterlerin, gerekli cephaneliğe sahip olmaması ve Esed rejiminin kendi hava saldırılarına bahane olarak kullanmaması için her hangi bir askeri operasyonda kullanılmadığını vurguladı. (AA

 

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş