ÖSO 11 Hizbullah Üyesini Esir Aldı

Suriye'de rejime karşı savaşan muhalif grup Özgür Suriye Ordusu, rejim adına savaşan Hizbullah'ın 11 üyesini esir aldığını duyurdu.

Suriye muhalefeti gruplarından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Hizbullah'a mensup 11 kişiyi esir aldığını duyurdu.

Suriye’de savaş farklı cephelerde devam ediyor. Hizbullah Beşar Esad rejimine doğrudan ve açıktan destek vermeye devam ediyor. Hizbullah’ın Esad’a desteğini kanıtlayan yeni bir gelişme yaşandı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Hizbullah’a mensup 11 kişiyi esir aldığını, içlerinden birinin önemli bir konumda olduğunu açıkladı.

Öte yandan Hama Medya Merkezi ÖSO’nun Hama’ya bağlı Maar Şuhur beldesinde bir savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu. Suriye Devrimi Kurulu ise rejim ordusunun Lazkiye’de 45. Tepeyi bombaladığını ve Beludan dağına varil bombası attığını açıkladı.

Şam kırsalında da çatışmalar sürüyor. Bölgedeki köylerin bombalandığı ve bazı evlerin yıkıldığı kaydedildi.

(Dünya Bülteni)

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor