Ortodoks ve Katolikler Bin Yıl Sonra Barışacaklar

Papa bugün Türkiye'de: 960 yıl önce karşılıklı 'aforoz' kararı alan Katolik ve Ortodoks kiliseleri, ortak deklarasyonla 'birlik' mesajı verecek.

Beklenen Papa ziyareti bugün gerçekleşiyor. Katolik Kilisesi'nin başı olan Papa Francis'i taşıyan uçak öğle saatlerinde Esenboğa'ya inecek. 3 günlük ziyaretin ilk durağı Ankara olacak. Papa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le bir araya gelecek. Papa, ziyaretin İstanbul ayağında ise Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ile iki kilise arasındaki yakınlaşmayı öngören ortak deklarasyonu imzalayacak. 

İki kilise arasında 1054'te karşılıklı 'aforoz' girişimi Katolik ve Ortodoks kiliseleri 'düşman kardeş' yapmıştı. Son bir yılda artan ilişkiler ise buzları eritti. Bu ziyaretle imzalanacak ortak deklarasyonla birlikte, iki kilise 'birlik mesajı' vermiş olacak. 

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü