"Ortak Arap Askeri Gücü Kurulsun"

Kahire'de düzenlenen Arap Birliği Toplantısı'nda konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, "çok amaçlı ortak Arap güvenlik askeri gücü" oluşturulması gerektiğini söyledi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, başkent Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 143. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, çeşitli meydan okumalar karşısında sergilenecek ortak Arap tavrını netleştirmenin vaktinin geldiğini vurguladı.

Arabi, oluşturulması önerisinde bulunduğu ortak güvenlik askeri gücünün görevini, "terörle ve terör örgütlerinin faaliyetleri ile mücadele için acil müdahale etme, barışın korunması çalışmalarına destek verme, insani yardım faaliyetlerinin ve sivillerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra güvenliği koruma ve Arap ülkeleri arasında karşılıklı bilgi paylaşımı konusunda işbirliği" olarak sıraladı.

“Daha faal, daha güçlü ve daha hızlı”

"Doğudan, batıdan her tarafı kuşatan yangınlarla mücadele edilmesi konusunda yenilikçi ve ciddi kararlar alınması için gelinen bu aşamada sorumluluk almanın gerektiğini" söyleyen Arabi, bölgenin karşı karşıya kaldığı büyük tehlikelerle mücadelede Arap Birliği'nden daha faal, daha güçlü ve daha hızlı olmasının istendiğini ifade etti.

Arabi, Arap ulusal güvenliğinin giderek artan ve yansımaları bölgedeki tüm ülkeleri kapsayan büyük tehlikelere maruz kaldığına işaret etti.

Arabi, bölgedeki tehlikelerle mücadele etmek için acilen "çok amaçlı ortak Arap güvenlik askeri gücü" oluşturulması gerektiğini söyledi.

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı