Okullara Mescit Açılsın Başvurusu

Eğitim-Bir-Sen, öğrenci ve çalışanlar için okullarda mescit açılması talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu

Eğitim Bir Sen İstanbul (Eğitimciler Birliği Sendikası) 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu eğitimin 12 yıla çıktığını hatırlatarak, dinen mükellef sayılan öğrencilerin, haftalık ders saatlerine bağlı olarak okulda kalma sürelerinin arttığını belirtti.

Üniversiteler cami ya da mescit olduğu halde okullarda bu ihtiyacın görmezden gelindiğini kaydeden Aydın, 'Üyemiz olsun olmasın, eğitim çalışanları sendikamıza başvurarak, en doğal hakları olan inançları gereği ibadetlerini yerine getirebilme imkanlarının olmamasından ötürü serzenişte bulunmaya devam ediyorlar. Milyonlarca insanın bu haykırışına seyirci kalmamız beklenemez' ifadelerini kullandı.

Aydın, Anayasa ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi gereği, idarecilerinin ibadetlerini yapmak isteyenlere yer göstermek zorunda olduğunu savunarak, okullarda mescit açılması için başvuru dilekçesini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilmek üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiklerini açıkladı.

Emrullah Aydın, Türkiye genelinde milli eğitim ve okul müdürlüklerine sunulmak üzere ibadet yeri açma talebi içeren dilekçe kampanyası başlatıldığını bildirdi. (Yeni Şafak) 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor