Öğretmenlere KPSS Şartı Kalkıyor

'Torba kanun tasarısı' TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.

Kamuoyunda 'Torba Yasa' diye bilinen tasarı TBMM'de kabul edildi. Yeni yasada öğretmenlik için yeni düzenlemeler yer aldı. Daha önce ÖSYM tarafından yapılan KPSS'de başarı kriterine göre yapılan öğretmenlik atamalarında değişikliğe gidildi.

MEB TARAFINDAN YAZILI VEYA SÖZLÜ SINAV

Buna göre aday öğretmenliğe atanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra ÖSYM'nin yapacağı sınavda başarılı olma şartı kaldırılıyor. Böylece aday öğretmenliğe atanma sınavını Milli Eğitim Bakanlığı yapacak. Aday öğretmenler, bir yıl sonunda hem yazılı hem sözlü sınava değil, yazılı veya sözlü sınava tabi tutulacak.

Öğretmenlerin hizmet sürelerine, isteğe bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek. 

 

Haber Haberleri

Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı
Buca Belediyesindeki rüşvet operasyonunda 25 şüpheli gözaltında