Nijerya’nın Kwara eyaletinde düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 170’e yükseldi

Nijerya’nın Kwara eyaletinin Woro ve Nuku bölgelerinde silahlı grupların düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 170’e yükseldi.

Kwara Eyalet Meclisi Milletvekili Saidu Baba Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölü sayısının 170’e çıktığını söyledi.

Ahmed, “Elimdeki bilgilere göre ölü sayısı 170'e yükseldi. Bu nedenle halkımız hala çalılıklarda daha fazla ceset arıyor. 35 kadın kaçırıldı. Hayatta kalanlar da çalılıklara sığınıyor.” dedi.

Kwara Valisi Abdulrahman Abdulrazaq da “Cumhurbaşkanı Bola Ahmed Tinubu, faillere karşı ‘Savannah Shield Operasyonu’ kapsamında bir ordu taburunun derhal konuşlandırılmasını onayladı.” açıklamasında bulundu.

Kwara Merkez Senatörü Saliu Mustapha, yaptığı yazılı açıklamada, silahlı bir grubun dün gece eyaletin Woro ve Nuku bölgelerinde saldırılar düzenlediğini bildirmişti.

Nijerya, uzun süredir ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve IŞİD’in Batı Afrika kolu ISWAP’ın saldırılarına da maruz kalıyor.

Nijerya Haberleri

ABD, Nijerya'ya askeri ekip gönderdiğini duyurdu
Nijerya'dan Boko Haram'a hava saldırısı: 40 ölü
Nijerya'da hükümet tarafından evleri yıkılan yerli halk kanolarda yaşam mücadelesi veriyor
Nijerya’da kanlı baskın: Pazarı ateşe verdiler, 30’dan fazla kurban
Nijerya'da camide meydana gelen patlamada 7 kişi can verdi