Nijerya'da 94 Milyon Kişinin Günlük Geliri 2 Doların Altında

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'a göre, 94 milyon Nijeryalı günlük 2 doların altında gelirle yaşıyor.

Oxfam Nijerya Direktörü Constant Tchoma, yaptığı açıklamada, "94 milyon Nijeryalı günlük 2 doların altında gelirle aşırı yoksulluk sınırında yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Nisanda bu sayının 91 milyon olduğunu anımsatan Tchona, 6 ay sonra ise 94 milyona çıktığına dikkati çekti.

"2030'da ülke nüfusunun yüzde 25'i açlık sınırında yaşayabilir"

Tchona, "Kıyaslama yapıldığında Nijerya'daki açlık sınırı, Gambiya ve Kabo Verde gibi ülkelerin nüfusundan daha fazla. Sürdürülebilir önlemler alınmadığı takdirde 2030'da ülke nüfusunun yüzde 25'i açlık sınırında yaşayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip Nijerya'da yolsuzluk, gelir adaletsizliği ve iç çatışmalar ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Nijerya Haberleri

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 190'a yükseldi
Nijerya'da orduya baskında subay ve askerler yaşamını yitirdi
Nijerya'nın Plateau eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 14 kişi öldü
Nijerya'da yaklaşık 15 milyon çocuğun eğitimden mahrum olduğu açıklandı
Nijerya'da 17 hamile kadın ve 10 çocuk tutsak evinden kurtarıldı