NATO Konvoyuna Saldırı: 6 Ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de NATO konvoyuna bomba yüklü bir araçla düzenlenen canlı bomba saldırısında 6 kişi ölürken, 7 sivil de yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sediki, yaptığı açıklamada başkent Kabil’in Arzan Qimet Bölgesinde NATO konvoyunu hedef alan canlı bomba saldırısında 3 kişinin öldüğünü söyledi.

Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü’nün (ISAF) ise yaptığı yazılı açıklamada, bomba yüklü bir aracın NATO konvoyunu hedef aldığını, olayda 2 ISAF anlaşmalı sivil görevlisinin öldüğünü bildirdi.

ISAF canlı bomba saldırısında ölen yabancı personelin kimliği hakkında bilgi vermedi.

Kabil Polis Sözcüsü Haşmetullah Stanikzai AA’ya yaptığı açıklamada, Kabil’deki canlı bomba saldırısında canlı bomba eylemcisinin öldüğünü ve 7 sivilin yaralandığını kaydetti. Sözcü, saldırıdan Taliban’ı sorumlu tuttu.

Taliban henüz bu saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

AA

Afganistan Haberleri

Pakistan, Afganistan’a yönelik saldırılara yeniden başladı
Pakistan'ın Afganistan'a yönelik saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti
Bayramda 'çatışmasızlık' kararına rağmen Pakistan Afganistan'a saldırdı
Mücahit: İslam Emirliği yetkililerine yönelik yaptırımlar insan haklarına aykırı
Kabil’de rehabilitasyon merkezini bombalayan Pakistan katliam yaptı