Nasrallah: “İran'ın Parası Olduğu Sürece Hizbullah'ın da Var”

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, örgütün para ve silah gibi ihtiyaçlarını İran'dan aldığını söyleyerek, “İran'ın parası olduğu sürece Hizbullah'ın da var.” diye konuştu.

AA'da yer alan habere göre, Suriye'de Beşşar Esed'in katliam ortakları arasında yer alan Hizbullah isimli örgütün genel sekreteri Hasan Nasrallah, geçen ay Suriye'de ölen, örgütün askerî kanadının sorumlusu Mustafa Bedreddin'in ölümünün kırkıncı günü nedeniyle Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de düzenlenen törende canlı bağlantı ile katılımcılara seslendi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Hizbullah isimli örgüte yönelik ekonomik yaptırımlarının örgüte zarar vermediğini iddia eden Nasrallah, örgütün para ve silah gibi ihtiyaçlarını İran'dan aldığını söylerek, “Açıkça söylüyoruz. Hizbullah'ın finansmanı ve parası İran'dan geliyor. İran'ın parası olduğu sürece Hizbullah'ın da var.” ifadelerini kullandı.

İran Haberleri

İran’da yağışların durmasıyla barajlar boşalırken Tahran dahil 20 eyalet ciddi su kriziyle karşı karşıya
Pezeşkiyan: Tahran'ı boşaltmak zorunda kalacağız
İran’ın Japonya’daki Şii misyonerliği fiyaskoyla sonuçlandı
İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi
İran'da her yıl düzenlenen askeri geçit töreni bu yıl iptal edildi