Myanmar ve Sri Lanka'da Kirli İttifak

Myanmar ve Sri Lanka'da ırkçı Budist gruplar, Müslümanlara karşı ittifak kurdu. Anlaşmayı açıklayan Budist rahip Ashin Wirathu, Myanmar'da yüzlerce Müslümanın katledilmesinden sorumlu isim.

Myanmar ve Sri Lanka'daki aşırı Budist gruplar, bu iki ülkede yaşayan Müslüman azınlığa karşı işbirliği yaptıklarını duyurdu. Myanmar'da yaşayan Müslüman halka yönelik şiddet olaylarına destek veren Budist rahip Ashin Wirathu, bu amaç uğrunda Sri Lanka'daki benzer bir gruplarla işbirliği yapacaklarını duyurdu. Budizm'in tehlikede olduğunu iddia eden Wirathu, işbirliğinin detayları hakkında bilgi vermekten kaçındı.

ELİ KANLI BİR HAREKET: 969

Sri Lanka'da yaşayan ve ülke nufusunun yüzde 10'unu oluşturan Müslüman azınlığa karşı şiddet eylaemleri 2012'den beri hızla artıyor. Ashin Wirathu'un lideri olduğı '969' hareketinin yürüttüğü İslam karşıtı kampanyanın ülkedeki olayları körüklediği iddia ediliyor. 2012'den beri Myanmar'da 240 Müslüman öldürüldü. 

Yeni Şafak

Haber Haberleri

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok