Mustazaf-Der Resmen Kapatıldı!

Genel Merkezi Diyarbakır’da bulunan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) resmen kapatıldı.

HAKSÖZ-HABER

Yargıtay, Mustazaf-Der’in kapatılmasına yönelik yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

2008 yılında Konya Mustazaf-Der şubesine yapılan baskın sonucu çeşitli iddialar ve suçlamalarla gözaltına alınan sanıklar hakkında Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sonucu sanıkların serbest kalmasına rağmen, savcının istemi ve ısrarı sonucu Adana’da devam eden dava sonuçlanmadan Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesinde de Genel Merkez hakkında bir kapatma davası açılması kararı verilmişti. 

Kapatmaya derneğin "sadece" Hizbullah tutukluları ve ailelerine yardım ettiği iddiası gerekçe kılınmıştı. Dernek yöneticileri bu iddiayı yalanlayan delilleri ve yardım edilen kişiler listesini mahkemeye sunmalarına rağmen mahkeme dernek hakkında kapatma kararı vermişti.

Konu ile ilgili derneğin resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik yönden mağdur ve mahrum bırakılmış olan halkımızın toplumsal bir silkinişle yeniden kalkınması ve inşası yolunda faaliyetler yürüten derneğimiz, hukuk cinayeti olarak nitelendirilebilecek bir kararla kapatılmıştır. Tamamen haksız ve hukuksuz bir şekilde verilen/onanan kapatma kararına ilişkin şubelerimizin katılım göstereceği istişare toplantısının ardından, verilen kararla ilgili bilgilendirme ve basın açıklaması yapılacaktır" denildi. 

Son günlerde kitlesel Kutlu Doğum etkinlikleriyle gündeme gelen Mustazaf-Der'in kapatılmasına yönelik bugün Diyarbakır'da yapılacak protestonun da geniş katılımlı olması bekleniyor.

 

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı