Mustafa Kaplan Tahliye Oldu

22 Ocak 2010 tarihinde sözde El-Kaide yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda tutuklanan Gazeteci-Yazar Mustafa Kaplan, Mehmet Doğan, Mehmet Nuri Turan ve Hilmi Azbay çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Gözaltına alınan isimlerin birçoğu tutuklanmadan serbest kalırken, kimileri de tutuklandıktan aylar sonra mahkemeye çıkarıldıklarında tahliye edildi. Kaplan ve Doğan'ın bulunduğu grup ise tutuklandıktan 11 ay sonra ancak mahkemeye çıkabilmişlerdi. İlk duruşmayı mevcut delil durumu kapsamında ileri bir tarihe erteleyen Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz Cuma günü yapılan son duruşmada Gazeteci-Yazar Mustafa Kaplan, Mehmet Doğan, Mehmet Nuri Turan ve Hilmi Azbay tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliye etti. Mahkeme, sanık Turgut Yıldırım'ın ise tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi.

Emniyet güçleri tarafından geçen yılın Ocak ayında mütedeyyin insanlara yönelik operasyon gerçekleştirilmişti. İstanbul, Urfa, Malatya, Edirne ve Elazığ gibi illerde yapılan operasyonlarda 200'e yakın kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimler arasında Gazeteci-Yazar Mustafa Kaplan ve Mehmet Doğan gibi isimler de vardı.

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor