İİT Afgan halkına yardım için Pakistan'da toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi yardım gündemiyle yarın Pakistan'da toplanıyor.

Pakistan, Taliban yönetimine geçen Afganistan'a yardım yapılması için uluslararası alanda çabalarını artırıyor. Başbakanı İmran Han Afgan halkı için ABD'ye çağrı yaparken, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi de yardım gündemiyle toplanıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 17'nci Olağanüstü Toplantısı Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yarın yapılacak. Ülkede benzeri 41 yıl sonra ilk kez yapılan toplantıda, Müslüman ülkelerin Afganistan'a yardım yapması için yeni yolların bulunmasının amaçlandığı açıklandı. Bir gün sürecek toplantıya ABD, Çin, Rusya ve Avrupa Birliği'nin özel temsilcileri de katılacak.

Afganistan'da bu yaz yönetimi ele geçiren Taliban, uluslararası yaptırım altında. Bu nedenle ülkede mali sıkıntının yanında gıda ve tıbbi malzeme eksikliği de yaşanıyor.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Taliban yönetiminden temsilcilerin de toplantıya katılacağını söyledi. Bakan Kureyşi, toplantının ve kurulan ilişkinin Taliban'ın resmi olarak tanınması anlamına gelmediğini söyledi.

Afganistan Haberleri

Afganistan’da afyon üretimi yüzde 95 geriledi
IŞİD’in şehid ettiği Şeyh İdris için Afganistan’dan taziye mesajı
Afganistan’da mayın temizliği fon kesintileriyle yavaşladı
Pakistan rejimi Afganistan'da üniversite bombaladı
Pakistan’daki Afgan mültecilere yönelik baskı artıyor