Müslüman Öğrencilere Tutuklama Talebi

İstanbul üniversitesinde devam eden olaylarla ilgili polis dün 20'ye yakın Müslüman öğrenciyi gözaltına aldı.

HAKSÖZ-HABER

İstanbul üniversitesinde devam eden olaylarla ilgili polis dün(pazartesi) 15, bugün de 4 Müslüman öğrenciyi gözaltına aldı. Savcılık tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Sol örgütlerin Dicle Üniversitesi'ndeki olayları bahane ederek her fırsatta yaptığı gibi İslam'a hakaret etmesine tepki gösteren Müslüman öğrenciler, hakaret içeren afişleri indirdi. Bunun üzerine çıkan olaylarda polis müdahalesiyle çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Savcılık, öğrencilerin Müslüman Gençlik isimli örgüte üye olduklarını iddia ediyor.

Buna karşılık sol haber sitelerinde polisin Müslüman öğrencileri koruduğuna yönelik yalanlar boy gösteriyor. Olay sonrasında, sol örgütler "Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok", "Gericiler vuruyor, AKP koruyor" hakaretleri ve iftiralarını devam ettiren bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Güçlü olduğu bölgelerde “üniversiteler bizimdir”, “bizden izin almadan faaliyet yapamazsınız” despotluğunu elden bırakmayan sol aynı zamanda her olayın ardından mağduriyet edebiyatı yapmayı da ihmal etmiyor.

Müslüman öğrencilerin üniversitedeki siyaseti her kesimin görüşlerini özgürce ifade etmesi yönünde olmakla birlikte İslam'a yönelik hakaretlere karşı her Müslüman gibi doğal tepkilerini gösteriyorlar.

***

Öğrenciler mahkeme tarafından serbest bırakıldı...

 

Haber Haberleri

Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı
Buca Belediyesindeki rüşvet operasyonunda 25 şüpheli gözaltında