Müslüman Alimler Heyeti'den Kudüs İntifadası'na Destek

Dünya Müslüman Alimler Heyeti, Filistinlilerin başlattığı üçünçü intifadaya övgüde bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Heyeti, Filistinliler ile işgal güçleri arasında yaşananların üçüncü bir intifada olduğunu belirterek, intifadaya övgüde bulundu.

Heyet, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı, toprağını ve namusunu savunmanın Filistin halkının meşru hakkı olduğunu vurguladı.

Dünya İslam Birliği'ne bağlı heyet, bugün (15 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Müslüman ülkeleri ve halkları Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı ihmal etmemeye davet etti.

Filistin davasının en önemli dava olduğuna dikkat çeken heyet, Müslümanların bu davadan gafil olmamaları ve hepsinin kalbinde onun bulunması gerektiğini söyledi.

İşgalciler tarafından katliama ve işkenceye maruz kalan, arazileri gasp edilen Filistin halkına destek çağrısında bulunan heyet, Filistinlilerden de birlik ve bütünlük içinde olmalarını istedi.

FİEM

Filistin Haberleri

Naim: Halkımızın bilinci karanlık planların peşinde sürüklenmeyecek kadar derin
Gazze İnsan Hakları Merkezi: İsrail susuzluğu katletme aracına dönüştürüyor
Gazze'de enkaz altındaki 8 bin 500 kayıp cenazeyi bulmak için tek iş makinasıyla çalışılıyor
Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi
Gazze'deki elektrik krizi, yenidoğan ünitesindeki bebeklerin hayatını tehdit ediyor