Müslüman Alimler Birliğinden Suriye Çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, 14 Haziran Cuma gününün 'Suriye Halkına Yardım Günü' olması için çağrıda bulundu.

Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, İslam ümmetinin din adamları, düşünürleri, siyasetçileri ve partilerine, 14 Haziran Cuma günü hutbeler okuma, barışçıl gösteriler düzenleme, Esed yönetimi ile "İran ve Lübnan'daki uzantılarının " Suriye halkına yönelik saldırılarını kınayacak her türlü yolu kullanma çağrısı yapıldı.

Suriye'de özellikle Humus'un Kusayr ilçesinde yaşananların endişeli bir şekilde takip edildiği belirtilen açıklamada, "Kusayr ilçesi, İran'ın ve Lübnan'daki uşaklarının destek verdiği Suriye ordusunun uyguladığı soykırıma tanık oldu. Burada üçlü korkaklar birliğinin maskesi düştü" ifadelerine yer verildi.

"Üçlü korkaklar birliğinin" tüm gelişmiş askeri imkanları kullandığına işaret edilen açıklamada, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye halkını korumak hedefiyle acil müdahalede bulunması talep edildi.

AA

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor