Musa Orhan TSK'dan ihraç edildi

İçişleri Bakanlığı, Musa Orhan'ın, TSK'dan ihraç edildiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında “Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilmiştir.” denildi.

İçişleri Bakanlığı, kamuoyu baskısı ile gözaltına alınan bir hafta sonra serbest bırakılan hakkında İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açılan Musa Orhan'ın, TSK'dan ihraç edildiğini duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan isimli şahıs, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun 31.08.2020 tarihli 'devlet memurluğundan çıkarma' cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilmiştir."

Orhan, Siirt Valiliği'nin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

NE OLMUŞTU?

18 yaşındaki İpek Er'e yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile hakkında dava açılan Uzman Çavuş Musa Orhan iki hafta önce kamuoyu baskıyla gözaltına alınmış, aradan sadece bir hafta geçtikten sonra tahliye edilmişti.

Nisan 2002 doğumlu İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan'ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti. Olayın ardından Jandarma Genel Komutanlığı da Orhan'ın açığa alınması kararı vermişti.

Orhan'a yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' davasının ilk duruşması ise önümüzdeki Ekim ayında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Gündem Haberleri

Sosyal medyada NATO sansürü de nereden çıktı?
DMM "NATO Zirvesi nedeniyle Ankara'da 2 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağı" iddiasını yalanladı
LGBT dostu sapık öğretmen de okul müdürü de kovuldu
Yılbaşından bu yana 23,9 ton uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul'da ikili eğitim oranı yüzde 19'a düşürüldü