Mülteciler İçin Çekilen Dikenli Teller Protesto Ediliyor

Slovenya’nın mültecilere karşı “önlem” olarak sınıra dikenli tel çekmesini protesto eden bir grup, telleri yılbaşı ağacı süsleriyle bezedi.

Slovenya’nın mültecilerin girişini önlemek için Hırvatistan sınırına çektiği dikenli tel, mültecilerin olduğu kadar sınırın iki tarafındaki halkın da hoşuna gitmedi.

Slovenya’nın Vinica kasabasında bir grup vatandaş, dikenli tellere AB’yi temsil eden mavi ve altın renginde yılbaşı ağacı süsleri astı.

Yerel basın, grubun Bela Krajina’daki telleri de süsleyeceğini yazdı.

Öte yandan Hırvatistan’daki sınır kasabaları Rupa ve Pasjak’da yaşayanlar da tepkilerini bir adım ileri götürerek hafta sonu tellerin bir kısmını söktü.

Bu arada haber sitesi 24ur’a göre, Istria bölgesinde de çekilmeye başlanan dikenli tel halkı şoke etti.

Sosyal medyada da tellere takılıp telef olmuş hayvanların görüntüleri paylaşıldı.

Sputnik News

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı