Muhaliflerden “Esed’e Misilleme Yapın” Çağrısı

Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Esad Zubi ve Ceyşul İslam'ın siyasi lideri Muhammed Alluş, muhaliflere Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarına misillemede bulunma çağrısında bulundu.

İnternet üzerinden Suriye’deki muhaliflere seslenen Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Esad Zubi, Esed rejimini ateşkesi mevzi kazanmak için kullanmakla suçladı. Muhalifleri rejim saldırılarına cevap vermeye çağırdı.

Esed rejiminin saldırılarına devam etmesi ve Suriye’de siyasi geçiş konusunda ilerleme sağlanmaması durumunda Cenevre’deki müzakereleri sürdürmeyeceğini belirten Zubi, görüşmelerden ne zaman çekileceğine dair bir tarih vermedi.

Ceyşul İslam'ın (İslam Ordusu) siyasi lideri ve başmüzakereci Muhammed Alluş da muhaliflere Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarına cevap verme çağrısında bulundu. “Bu cevap saldırılarını artıran rejimin sivillere saldırmayı düşünmemesi için bir misilleme niteliğinde olmalı. Bu, şiddeti tırmandırmaya yönelik bir çağrı değil, kendini savunmaya yönelik bir çağrı” dedi.

Kaynak: Reuters

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi