Muhalifler İlk Büyükelçiliği Katara Açtı

Suriye muhalefetine devredilen Katar'ın başkenti Doha'daki Suriye Büyükelçiliği resmen açıldı.

Suriyeli muhalifler ilk büyükelçiliklerine kavuştu. Katar'ın başkenti Doha’daki Suriye büyükelçiliği muhalefetin kontrolüne geçti.

Arap Birliği’nin Doha toplantısında Suriye’yi bundan böyle Esed rejimin değil Suriyeli muhaliflerin temsil edeceğinin açıklanmasının ardından bir adım da Katar'dan geldi.

Doha’daki Suriye büyükelçiliğinde düzenlenen törenle muhaliflerin bayrağı, büyükelçilik binasında göndere çekildi.

Katar'daki açılış törenine Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Gassan Hito, SMDK'nın Doha Büyükelçisi Nizar el-Hiraki, SMDK üyeleri ve Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda büyükelçi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Nizar el Hiraki, Suriye için yepyeni bir dönemin başladığına işaret etti. Büyükelçi Hiraki'nin gözyaşları içinde yaptığı duygu yüklü konuşma sırasında SMDK üyelerinin ağladığı görüldü.

 

Doha'daki Suriye büyükelçiliği geçen yıl kapatılmıştı.

Hatib'den ABD'ye Patriot tepkisi

SMDK Başkanı Muaz Hatib de, ''Suriye rejiminin başarıya ulaşamaması için güçlü bir uluslararası irade var. ABD'nin, Patriot talebimize karşılık birkaç saat içerisinde verdiği olumsuz yanıt Esed rejimine ayrı bir cesaret verecek. Her şeye rağmen Allah'ın izniyle Suriye halkı başarıya ulaşacaktır'' dedi.

 

 

Suriye Haberleri

Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon