Muhalifler Hmeymim Üssünü Hedef Aldı

Suriye’de muhalifler işgalci Rusya’nın Lazkiye’deki Hmeymim üssünü dronelar ile hedef aldı.

HAKSÖZ-HABER

Muhaliflerin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan bilgilere göre Lazkiye’deki işgalci Rus Hmeymim üssüne taarruzda bulunuldu. Cumartesi günü gerçekleştirildiği bildirilen taarruz Rus kaynaklarca da doğrulandı.

Taarruz sonucunda üsteki hasara dair Muhalif kaynaklarca bilgi verilmezken işgalci Rus kaynakları drone ile gerçekleştirilen taarruzun havada önlendiğini ve herhangi bir zayiatın oluşmadığını öne sürdü.

İşgalci Rusya, daha önce de drone saldırılarına hedef olan Hmeymim üssünün güvenliğini uzun bir süre Pantsir S1 ve Tor-M2 hava savunma sistemleri ile sağlamaya çalışıyordu ancak bu sistemlerin yetersizliğinin görülmesi üzerine bölgedeki savunma sistemini S-400’lerle takviye etme yoluna gitti. AFP ve Zaman Al Wasl’ın naklettiğine göre, eski S-300 modelleri Tartus'taki deniz üssünde daha güneyde yer alıyor.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"