Muhacirlerden Heyet Tahrir Şam’a Vefa ve Destek

Şam sahasında bulunan muhacir grup Emirleri “Heyet Tahrir Şam’a vefa ve destek” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Bahse konu açıklama şöyle:

Alemlerin Rabbi olan ALLAH’a hamd olsun. Salat ve selam onun Rasulüne, ashabına ve onu dost edinenlerin üzerine olsun.

Allah-u Teala kitabı muhkeminde buyuruyor ki; “İman edenler, hicret edenler, mallarıyla ve canlarıyla ALLAH yolunda cihad edenler ve o (müslümanları mazlumları) barındıranlar (onlara sahip çıkanlar) ve onlara yardım edenler; işte onlar birbirlerinin dostudurlar.”

Bu iman kardeşliğinin sıkıntı ve zorluk zamanlarında daha kuvvetli olması gerekmektedir. İmani mesuliyetimiz ve kardeşlerimize olan dostluğumuz, fazilet ehlini muhafaza etmek, güzel olana vefa göstermek gereğince; bizler Şam diyarındaki muhacir mücahidler olarak, âlemlerin Rabbinin dinine destek için hicret etmiş, Allah subhanahu ve Teala şeriatını hakim kılmak için 7 yıldır devam eden mübarek Şam cihadı vakasında yaşamış ve görmüş olduklarımıza dair şahitlik yapmak istedik. Allahu Teala’nın şu sözü gereğince; “Sakın ola şahitliği gizlemeyin ve sizden her kim onu gizlerse onun kalbi günahkardır.”

Birincisi: Heyet Tahrir Şam, Emirleriyle ve askerleriyle Şam cihadında Ehli sünnetin kalesidir. Onlar bu mübarek topraklarda cihad sancağını taşıyan en hayırlı topluluktur. Onlar kâfirlere karşı olan hatları difa eden, müslümanların emniyetini koruyarak ve hizmet ederek müslümanların işlerine ihtimam gösterenlerdir. Kontrolü altında tutmuş oldukları bütün mıntıkalarda Allah’ın şeriatını tahkim eden mahkemeleri ikame etmişlerdir. O cemaat ki kendisi ve emirleri etrafında ensar ve muhacirlerden oluşan genel olarak tüm mücahitler toplanmıştır.

Bunun sebebi zorluk ve şiddet anlarında Allah yolunda yapmış oldukları fedakarlık, sadakat, hikmet ve Şam sahasına inen fitneler ve sıkıntılı olaylarda Allah’ın kendilerine bahşetmiş olduğu isabetli görüş ve fehm (anlayış ve doğru hareket) den başka bir şey değildir. Bu fitneler ve sıkıntılı olayların tamamında; içeriden ve dışarıdan tüm siyasetlerinde şer-i ahkamlara muvafakat etmeleriyle beraberdir. Aynı zamanda muhacirler olarak bizlerin de yapılan istişarelerde beraber olmamız, işlerin hakikatlerine muttali olmamız ve kararları uygulamakta birlikte olmamız sebebiyledir.

İşte biz bu makamda bildirmekteyiz ki; kardeşlerimiz ile tek saf halindeyiz ve birbirine kenetlenmiş tuğlalar misaliyiz. Nefsinin kendisine kardeşlerimize saldırganlığı süslemiş olduğu kimselerin önünde kuvvetli bir set olarak duracağız.

İkincisi: Bu makamda Heyet Tahrir Şam’daki kardeşlerimize özel olarak, genel olarak tüm Şam diyarındaki müslüman ehlimize teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Bu şükranımızın sebebi, bize yapmış oldukları güzel destek, karşılama, ve biz muhacir kardeşlerini barındırmaları ve ikramlarıdır. Onlar ensarların en hayırlıları olmuşlardır. Hayır üzere bize yardım etmişlerdir. İsteklerimizi bize kolaylaştırmışlardır. Sıkıntılı ve zorlu zamanlarımızda bizim yanımızda durmuşlardır.

Şam’daki muhacirlerin maslahatı bizatihi tüm müslümanların maslahatıdır ve bundan asla ayrılmaz. Onlar için özel bir takım maslahatlar veya haklar yoktur. Onlar da bu mübarek beldenin müslümanlarındandır. Onlar üzerine gelen her musibet başka müslümanların da başına gelmiş demektir. Haklar ve vecibeler hususunda onlar ve başkaları arasında bir fark yoktur. Bir cemaatin başka bir cemaate yapacağı haksızlıklara destek verme hususunda muhacirlerin adlarının kullanılmasına razı olmayız. Onlara gerçekten de yardım etme yolu bellidir ve bu onların ismiyle üstünlük sağlamaya çalışmak değildir.

Üçüncüsü: Geçen hususlara binaen; ıslahçı kardeşlere ve saha içinde ve dışında bulunan değerli ulemaya; zulmederek ve düşmanlık besleyerek Heyet hakkında ithamlarda bulunanların batıl kelamını almamalarını tavsiye ediyoruz. Bilakis Allah’ın onlara emrettiği gibi hakkı beyan etmeleri ve doğruyu araştırmaları gerekmektedir.

ALLAH’dan isteğimiz; mücahitlerin kalplerini birleştirsin. Aralarını ıslah etsin. Birbirini tutan tuğlalar misali düşmanla savaşta tek saf olmalarını nasip etsin.

Hamd âlemlerin Rabbi ALLAH’adır.

Beyana imza atanlar:

– Türkistan İslam Cemaati; cemaat adına imza atan Genel Emir Ebu Ömer Türkistani

-Tevhid ve Cihad Ketibesi (Özbek); cemaat adına imza atan; Genel Emir Ebu Salah Özbek

-Ceyşul Muhacirin Vel Ensar (Kafkas); cemaat adına imza atan Genel Emir Ebu Muhammed Dağıstani

– Alban (Arnavutluk) Ketibesi; cemaat adına imza atan; Genel Emir Ebu Katade Albani Heyet de askeri akademi mesulu

– İran dan Ehli Sünnet Mücahitleri Hareketi; cemaat adına imza atan, Genel Emir Ebu Safiyye

– Rabitatul Maali ( Biladul Harameyn Mekke-Medine) onlardan; Heyet de fetva meclis üyesi Şeyh Mutasım Billah ve Ebu Velid el Matayri

-Maldivli Mücahitler Cemaati; cemaat adına imza atan; Genel Emir Ebu Eyyub Maldivi

– Şamul İslam (Mağrib); cemaat adına imza atan; Genel Emir Ebu Cabir El Mağribi

– Şura ve Fetva Meclis Üyesi; Şeyh ebul Feth el Fergali (Mısırlı)

– Heyet Tahrir Şam Genel Askeri Emiri Muhtar Türki

– Heyet Tahrir Şam hatları müdafa mesulu Ebu Huseyn el Urduni

– Heyet Tahrir Şam Mucahir Mücahitler Mesulu Ebu Hacer Tunusi

– Askeri kanat kadısı; Ebu Abdurrahman Zübeyr el Ğazzi

Kaynak: Fetih Medya / Muhammed Atta

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi