MSB: “Musul'a Operasyonda Irak'ın Yanındayız!”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Musul'a başlatılacak operasyonda Irak'ın yanındayız; Irak'ın terörle mücadelesinde her türlü istihbarat ve lojistik desteği vermeye hazırız" dedi.

Türkiye'den Bağdat'a Musul operasyonu için bir destek açıklaması daha geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Musul'a başlatılacak bir operasyonda Türkiye'nin, Irak'ın yanında olacağını belirterek, "Türkiye, Irak'ın terörle mücadelesinde her türlü istihbarat ve lojistik desteği vermeye hazırdır. Bu desteğin yanı sıra Irak ordusuna ve Peşmergeye eğitim ve donanım yardımına da hazırız" dedi. 

Bakan Yılmaz ve Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Savunma Bakanlığında ortak basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, konuşmasında, "Ubeydi ile terörle mücadele, güvenlik, savunma ve askeri işbirliği konularını ele aldık. Türkiye, Irak'ın birliği, bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecektir. Kapsamlı bir yapıya sahip İbadi hükümetini ve programını destekliyoruz" şeklinde konuştu. 

"Musul'a başlatılacak bir operasyonda Irak'ın yanındayız" diyen Yılmaz, "Türkiye, Irak'ın terörle mücadelesinde her türlü istihbarat ve lojistik desteği vermeye hazırdır. Bu desteğin yanı sıra Irak ordusuna ve Peşmergeye eğitim ve donanım yardımına da hazırız. Irak'ın bütün güvenlik güçlerine askeri yardımımız devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Musul'u terk edecekler için kamplar kurulacak

Yılmaz, Irak halkının çektiği acıları hafifletmeye çalıştıklarını vurgulayarak, Türkiye'nin Irak'a ilk insani yardım ulaştıran ülkelerden olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin bugüne kadar Irak'a 800 tırla insani yardım ulaştırdığına dikkati çeken Yılmaz, söz konusu yardım malzemelerinin hiçbir ayrım yapılmadan "tüm Iraklı kardeşlere" dağıtıldığını kaydetti. İsmet Yılmaz, insani yardımların devam edeceğini belirterek, "Musul'a yönelik operasyon sırasında yerlerinden olacak Iraklılar için insani yardım ve kamp kurma konusunda Türkiye hazırdır. Türkiye, Musul'un kurtarılması için Iraklı kardeşlerinin yanında olacaktır" diye konuştu. 

Bakan Yılmaz, Türkiye ve Irak'ın tarihleri kadar kaderlerinin de bir olduğunu, Türkiye'nin, iyi gününde de kötü gününde de Irak halkının yanında olmaya devam edeceğini dile getirdi. DAİŞ'e karşı Türkiye'nin aldığı önlemlere de değinen Yılmaz, Türkiye-Irak ve Suriye sınırında güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarıldığını, havalimanlarında giriş çıkışlarla ilgili tüm tedbirlerin alındığını aktardı. 

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor