Moldova'da Hükümet Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Moldova’da Rusya yanlısı muhalefet partileri, Filip hükümetinin istifası ve erken seçim talebiyle protestolarına devam ediyor.

Kişinev’de Rusya yanlısı Sosyalist Parti ile Bizim Parti ve sağ görüşten oluşan Haysiyet ve Doğruluk Platformunun organizasyonu altında hükümetin istifası için miting düzenlendi.

Miting öncesinde göstericilerin alana parti bayrağı olmadan sadece Moldova bayrakları ile gelmeleri çağrısında bulunuldu. Mitinge katılan 10 bin civarında  hükümet karşıtı, Büyük Millet Meclisi alanında toplandı. 

"Başbakan Pavel Filip eski başbakan adayı Vladimir Plahotnuk’un kontrolünde"

Bizim Parti lideri Renato Usati, mitingde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin doğrudan yapılmasını istedi. Başbakan Pavel Filip’in eski başbakan adayı iş adamı Vladimir Plahotnuk’un kontrolünde olduğunu iddia eden Usati, Plahotnuk’un Cumhurbaşkanı olmak istediğini öne sürdü.

"Hükümet bir an önce istifa etmeli"

Haysiyet ve Doğruluk Platformu lideri Andrey Nestase ile Sosyalist Parti lideri Igor Dodon da konuşmalarında hükümetin bir an önce istifa etmesi ve erken seçimlere gidilmesi gerektiğini savundu.

AA

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı