MİT Başkanı Kalın Şam’da eş-Şara ile görüştü

İbrahim Kalın, Şam’da eş-Şara ile görüştü. Suriye medyası: “Kalın’ın Şam ziyaretinin merkezinde Amman’da Suriye-Ürdün-ABD arasında varılan Süveyda anlaşması var.”

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Şam’a giderek Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ile görüştü.

Suriye medyasına göre ziyaretin merkezinde, Amman’da Suriye-Ürdün-ABD arasında varılan Süveyda anlaşması var. Suriye medyası, Kalın’ın temaslarının yalnızca ikili görüşmelerle sınırlı olmadığını; Washington ve Beyrut hattıyla da koordinasyon sağlandığını yazdı.

Kalın, görüşme öncesinde ABD Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve Lübnanlı Dürzi lider Velid Canbolat ile temas kurdu.

ABD–Ürdün–Suriye mutabakatı

Kalın’ın ziyareti, Amman’da ABD, Ürdün ve Suriye arasında varılan Süveyda mutabakatının hemen ardından geldi. Zirvede taraflar, vilayetteki gerilimi azaltmak, protestoları şiddet sarmalına sürüklemeden yönetmek ve insani yardımların akışını kolaylaştırmak konusunda uzlaştı.

Suriye Haberleri

Suriye'nin Haseke Valiliği görevine Nureddin Ahmed İsa atandı
Türkiye ile Suriye arasında iletişim koordinasyon mekanizması kurulacak
Suriye, Gaziantep'te konsolosluk açacak
ABD Merkez Komutanlığı birimlerinin, Suriye'deki Tenef Üssü'nden ayrıldığı bildirildi
Suriye'deki şiddetli yağışlar nedeniyle 6 kamptan 173 aile tahliye edildi