Missouri'deki Gösterilere Ağır Silahlarla Müdahale

Missouri'de silahsız bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine protesto gösterisi yapan halkın karşısına polis otomatik silahlar ve zırhlı araçlarla çıktı.

ABD'nin Missouri eyaletinde silahsız bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan sokak protestolarında olaylar biraz durulurken polisin kalabalığı dağıtma yöntemleri eleştirilerin hedefi oldu. Eyaletin Ferguson şehrindeki protestolara polisin müdahalesi ise bir hayli sert oldu. Otomatik silahlar ve zırhlı araçlarla halkın karşısına çıkan ABD polisinin ‘orantısız güç’ kullanması sosyal medyada da yoğun bir şekilde eleştiriliyor.

Eyalette silahsız bir siyahi gencin teslim olmak için elini kaldırmasına rağmen polis tarafından öldürülmesinin üzerinden beş gün geçti. Polis zaman zaman artan gerginlikte kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. AFP ajansı Ferguson’da polisin iki gazeteciyi tutukladığını bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan birisinde polis güçlerinin protestocuların üzerine bomba imha ekiplerinin kullandığı patlamalara karşı dayanıklı zırhlı araçlarla geldiği görülüyor.

Paylaşılan başka fotoğraflarda ise polisin üzerindeki askeri kamuflaja ve elindeki otomatik silahlarla dikkat çekiliyor.

St. Louis polisinin protestolara fazla sayıda gaz bombasıyla müdahale etmesi de sosyal medyada eleştiri konusu haline geldi.

Bu arada son bir günde eyaletteki yüksek tansiyonun düşmeye başladığı görülüyor.

Dünya Bülteni

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor