Mısır'da Tutuklulara Destek Kampanyası

Mısırlı çok sayıda aktivist, hapishanelerdeki tutuklulara destek olmak için, 22 Şubat'ı "siyasi tutuklularla dayanışma günü" ilan etti.

Mısırlı çok sayıda aktivist, hapishanelerdeki tutuklulara destek olmak için, 22 Şubat'ı "siyasi tutuklularla dayanışma günü" ilan etti.

Geçen Aralık ayında kurulan ve "Devrime Vefa" adını taşıyan hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'daki siyasi tutuklulara destek olmak için başlatılan kampanyada 22 Şubat'ın siyasi tutuklularla dayanışma günü olarak kabul edildiği belirtildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), 6 Nisan Hareketi ve El-Vasat Partisi gibi siyasi oluşumlara mensup kişilerden meydana gelen Devrime Vefa Hareketi açıklamasında, siyasi mensubiyetleri ne olursa olsun tutukluların onurunun ve haklarının korunması için Mısırlıları kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Hareket, Mısır hapishanelerinde yaklaşık 22 bin siyasi tutuklu bulunduğunu iddia ederken, Mısırmakamları tutukluların tamamının cezai suçlar kapsamına giren fiilleri işlemekle suçlandıklarını savunuyor.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"