MGV'nin 28 Şubat'ta Gasp Edilen Mal Varlığı İade Edildi

MGV'ye ait Türkiye genelindeki 139 gayrimenkul vakfa iade edildi.

28 Şubat sürecinde kapatılan ve bu yılın başında mahkeme kararıyla yeniden kurulan Milli Gençlik Vakfı'na, Türkiye genelindeki 139 mal varlığı iade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Milli Gençlik Vakfı, 28 Şubat kararları çerçevesinde Ankara Asliye 25. Hukuk Mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla dağıtılarak, mal varlığı mazbut vakıflar tüzel kişiliğine devri gerçekleştirildi.

Daha sonra 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'na eklenen madde kapsamında, Milli Gençlik Vakfının yeniden kurulması talebiyle dava açıldı. Bu kapsamda Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu yılın başında vakfın tesciline karar verdi.

Mahkeme kararı sonrası kurulması resmileşen vakfın mal varlıkları için ise Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışma başlattı. Genel Müdürlüğün yazısıyla, idarelerine devredilen taşınmaz malların vakıf adına tescili talep edildi.

Bunun üzerine Türkiye genelindeki 139 taşınmaz malın tapuları, Milli Gençlik Vakfı temsilcisine teslim edildi.

 

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı