Metin Feyzioğlu’nun “Maden” İstismarı

Dün hayatını kaybeden işçilerin haklarını savunmak yerine patronlarını savunan Feyzioğlu'nun, bugün ise Soma’yı ziyaret etmesi dikkat çekti.

Hüseyin Kulaoğlu’nın haberi:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, Manisa’nın Soma ilçesindeki “maden” kazasını istismar etmesi dikkat çekti. Soma’daki maden kazasının yaşandığı yere giden ve burada şov yapan Feyzioğlu’nun, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 10 Aralık 2009’da meydana gelen ve 19 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasında maden ocağının işletmesini yapan Bükköy Madencilik AŞ’nin sahibi Nurullah Ercan, yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş’ın avukatlığını üstlendiği belirlendi.

Dün hayatını kaybeden işçilerin haklarını savunmak yerine patronlarını savunan Feyzioğlu, bugün ise sırf AK Parti’ye muhalif olmak adına Soma’yı ziyaret etti. Dün, maden sahiplerinin avukatlığını yapan Feyzioğlu’nun bugün işçileri istismar etmesi ikiyüzlülük olarak yorumlandı.

MADEN ŞİRKETİNİN SAHİBİNİN AVUKATLIĞINI YAPTI

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 10 Aralık 2009’da meydana gelen ve 19 kişinin hayatını kaybettiği maden kazası, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Feyzioğlu bu davada işçilerin haklarını savunmak yerine maden ocağının işletmesini yapan Bükköy Madencilik AŞ’nin sahibi Nurullah Ercan, yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş’ın avukatlığını üstlenmişti. Dava sonucunda, Nurullah Ercan, Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş’a 5 yıl hapis cezası verilmişti. Feyzioğlu ise davanın ‘kasıt’ değil ‘taksir’ üzerine kurulduğuna dikkat çekmişti ve sanıkların beraat ettirilmelerini, ceza verilse de paraya çevrilmesini talep etmişti.

Yeni Akit

 

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor