Metin Feyzioğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Silivri'de eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Bilgin Balanlı ve Doğu Perinçek'le görüşen Baro Başkanı Metin Feyzioğlu açıklama yaptı. Feyzioğlu, yeniden yargılamanın nasıl olabileceğini anlattı.

-En yetkili ağızlar tarafından yargının içinde bir paralele yapılanma var denmişse ve TSK’yakumpas kuruldu diye en yetkili ağızlarda cümleler sarf edilmişse bizim bunu durmazdan görmezden gelmemeiz mümkün değildir.
 
-Geçici 2. madde sebebiyle özel mahkemeler halen kapatılmamıştır.
 
-Yargının kendini temizleyeceği bir formül üzerinde çalışıyoruz.
 
-Bu krizden çıkış için TBB olarak ciddi bir formül arayışı içindeyiz.
 
CELLADIMIZIN İNSAFINA MI BIRAKIYORSUNUZ?
 
-Sayın İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan’la görüştüm.Bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar dediler. Biz gerçekçiyiz, ayaklarımız yere basıyor. Özel görevli mahkemeleri kapatmadığımız, çiftbaşlı yargıyı sonlandırmadığımız, Yargıtay ve mahkemelere bu davalara yeniden bakacaksınız gibi yasa tarafından zorunlu kılmadığınız takdirde çözüm olmayacaktır. Mahkumiyet kararları üzerine bir çivi daha çakılmış olacaktır" dediler. Peki tahliyeler ne olacak gibi haklı bir talep var. Önümüzde bir af görünmemektedir. Bir kere suçsuz olduğunu haykıran insanlar af değil adil yargılamayla beraat etmek istemekteler.
 
-Hukukun üstünlüğü belli kişiler değil tüm vatandaşlar için istiyoruz.
 
-Tahliyeler ne zaman olacak diye içeride bana soruldu. Şunu söyleyebilirim 20 seneden 30 seneden önce…
 
3 MADDEDE FORMÜLÜ ANLATTI
 
- Özel yetkili mahkemeler tamamen kapatılacak.
 
- Özel yetkili mahkemelerde görülmüş ve Yargıtay'da görülmekte olan davaların bir kanunhükmüyle bozulmalı, yeniden yargılanma bu şekilde sağlanmalı.
 
- TBMM'de antidemokratik olduğu sabit görülmüş özel yetkili mahkemlerin kaldırılmasına kararverildiği Temmuz 2012 tarihinden sonra kesinleşmiş olan davalarda da yeniden yargılamanın yolu açılmalı.

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı