Mescid-i Aksa’ya gelen cemaatin çokluğu İşgalci düşmanı kızdırıyor

​​​​​​​Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, 24 Mart Cuma günü cemaatin Mescid-i Aksa’ya akın etmesinin düşmanı kızdırdığını ve Müslümanları sevindirdiğini söyledi.

Mescid-i Aksa’ya ulaşımın önündeki engellere ve kısıtlamalara rağmen binlerce kişinin Mescid-i Aksa’ya akın ettiğini belirten Sabri, bu görüntünün düşmanı rahatsız ettiğini ve Müslümanların yüreğine su serptiğini ifade etti. 

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs’ün Eski Belde semtindeki engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli dün Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya koştu. 

Kudüs’teki Vakıflar Genel Müdürü, işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’ya giden yollarda barikatlar kurmasına rağmen 100 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldığını açıkladı. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da yayınladığı bildiride, binlerce kişinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya koşmasından gurur duyduklarını dile getirerek, Mescid-i Aksa’da daha çok nöbet tutma çağrısında bulundu. 

Müslümanların ibadethanelerine ulaşmalarını engellemek isteyen faşist işgal yönetiminin kısıtlamalarına rağmen Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa’ya ve El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne ulaşmayı başaranları selamlayan Hamas, Ramazan boyunca işgal güçlerinin ve Yahudi işgalcilerin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutulmasını istedi.

Filistin Haberleri

BM: Gazze'deki enkaz ve moloz Ukrayna'dakinden fazla
Katil İsrail'in saldırdığı WCK Gazze'de yeniden yemek dağıtımına başladı
Gazze hükümeti, ABD ve işgal rejiminin yardım iddialarını yalanladı!
Siyonist rejimin vahşi saldırılarına rağmen Filistinliler okumaya devam ediyor
İşgal güçleri Gazze'deki Nusayrat Kampı'na saldırdı