Memleketin tapusu Lozan'da İngilizler'den, Fransızlar'dan mı alınır?

Akit TV'de Yusuf Ozan Demir'in hazırlayıp sunduğu Derin Kutu programında Kenan Alpay inkar ve asimilasyon politikaları bağlamında Lozan'daki kırılmayı değerlendirdi.

Kenan Alpay’ın konuşmasında öne çıkan vurgular:

“Bizim önce şu Lozan putunu kırmamız lazım.

Memleketin tapusu Lozan'da İngilizler'den, Fransızlar'dan mı alınır?

Biz buraya 1071'de, 1453'te bileğimizin hakkıyla girmişiz.

Lozan'ın kazandıklarından daha çok kazanamadıkları daha doğrusu masada harcadıkları vardır.

Biz Milli Mücadele'yi verirken Türklerin, Kürtlerin, Çerkeslerin, Lazların ve diğer anasır-ı İslam'ın mücadelesi olarak verdik.

Milli Mücadele'nin hiç bir yerinde Türkçülük, Atatürkçülük, Tek Particilik, Tek Adamcılık, İslam'ı reddetmek, laiklik vs. bunların hiçbirisi yoktu.

Amasya'dan başlayın Sivas'a gidin, Erzurum'a gelin, Meclis'i açın, Sakarya'ya, Dumlupınar'a gidin laiklik adına bir mücadele göremezsiniz.

Anasır-ı İslam dediğimizde bu memlekette Türkler, Kürtler, Çerkesler, Lazlar, Gürcüler, Tatarlar, Arnavutlar, Pomaklar, Araplar, Zazalar... hepsi var be kardeşim.

Sonra sen kalkıp bunların hepsini reddediyorsun ve "burada sadece Türkler var" diyorsun...”

Gündem Haberleri

Türkiye'den işgalci İsrail'e Suriye tepkisi: "Gerilimi tırmandırma"
Manavgat Belediyesine yönelik "rüşvet" davasında karar açıklandı
Filistin, dünyada sömürge karşıtı hareketlerin sembolü haline geldi
Özkan Yalım’ın Özgür Özel'le rüşvet yazışması ortaya çıktı
"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturmasında 12 zanlı gözaltına alındı