Meksika'dan Göçmenlere 3 Milyon Dolar

Meksika hükûmeti göçmenlerin gıda ihtiyacının sağlanması için 3 milyon dolar bütçe ayırma kararı aldı.

Meksika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada hükûmetin İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen yardım konferansı çerçevesinde evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilerin gıda ihtiyacının karşılanması için 3 milyon dolar tahsis etme kararı aldığı belirtildi.

Açıklamaya göre ayrılan bütçe Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye’deki yüzde 30’unu çocukların oluşturduğu ihtiyaç sahibi yaklaşık 1,9 milyon Suriyeliye yardım götürülmesi için kullanılacak.

İngiltere'de yapılan Suriye Donörler Konferansı'nda, Suriye'deki krizle alâkalı olarak 2016 yılı için 5,6 milyar dolar, 2017-2020 dönemi içinse 5,1 milyar dolar yardım sağlanmasına karar verilmişti.

Sputnik News

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor