Mecliste Kürtçe Kapatma Sebebidir

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP'li milletvekilerinin Genel Kurul'da Kürtçe konuşmasının parti kapatma sebebi olduğunu söyledi.

Anayasayı eleştiren ve değiştirilmesi için değişik girişimlerde bulunan, kapatma davaları ile her zaman tehdit edilen AK Parti'nin bazı milletvekilleri söz konusu başka parti olunca aynı argümanları kullanıyor. 

Meclis'te kürtçe konuşulmasıyla ilgili bir açıklama da Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'den geldi. Şahin, BDP'li milletvekilerinin Genel Kurul'da Kürtçe konuşmasının parti kapatma sebebi olduğunu söyledi.

Anayasa ve mevzuatın Genel Kurul'da Kürtçe konuşulmasına izin vermediğini hatırlatan Şahin, "Bu girişim siyasidir, milletvekilleri ettikleri yemine göre hareket etmeli, gerginlik çıkarılmamalı" dedi.

Haber Haberleri

Irkçı Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
Antalya'da esnaf kooperatifi ve pazarcılar odasına yönelik operasyonda 74 şüpheli gözaltına alındı
Bolu Belediyesi ve Tanju Özcan'a yönelik "irtikap" operasyonu
İstanbul'daki uyuşturucu soruşturmasında yakalanan 9 sözleşmeli erden 3'ü tutuklandı
İstanbul limanında un çuvallarına gizlenmiş 127 kilogram kokain yakalandı