MEB'den Başörtülü Öğretmen Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığından, başörtüsünden dolayı mağdur olup da Bakanlığa müracaat eden öğretmenlerin tamamının atamasının yapıldığı bildirildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "AKP’nin meselesi başörtü değilmiş" başlıklı haber yayımlandığı belirtilerek, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yapmaktayken, görevine son verilenlerden, 5525 Sayılı Kanun kapsamında olup da başvuranlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümleri kapsamında ve benzer sebeplerden dolayı istifa edenler ile soruşturma geçirenlerin, adayken bile ayrılmış olsalar görevlerine döndürüldüğü ifade edildi. 

Açıklamada, "28 Şubat sürecinde mağdur olan öğretmenlerden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde sayılan genel ve özel şartları taşıyanların ataması yapılmış olup söz konusu genel ve özel şartları taşımayanlar ile emekli olanlar hariç olmak üzere başörtüsünden dolayı mağdur olup da Bakanlığımıza müracaat eden öğretmenlerin tamamının ataması yapılmıştır. Bu kapsamda atanamayan öğretmen bulunmamaktadır" ifadesine yer verildi.

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı