MEB AYM'nin Dershane Kararını İnceletiyor

Milli Eğitim Bakanlığının AYM'nin dershanelerin dönüştürülmesinin iptalinin gerekçeli kararı üzerinde ayrıntılı bir çalışma yürütüldüğünü bu çalışma tamamlandığında açıklama yapılacağını bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Anayasa Mahkemesinin, dershanelerin dönüştürülmesini de öngören kanunun ilgili hükümlerinin iptaline ilişkin gerekçeli kararı üzerinde bakanlığın hukuk müşavirliği ve genel müdürlüklerin ayrıntılı bir çalışma yürüttüğü, bu çalışma tamamlandığında konuyla ilgili gerekli açıklamaların yapılacağı bildirildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna yönelik olarak açılan iptal davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin 2014/88 Esas ve 2015/68 sayılı kararı ve gerekçesi 24 Temmuz 2015 tarih ve 29424 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığı anımsatıldı. 

Açıklamada, "Bakanlığımız hukuk müşavirliği ve ilgili genel müdürlükler gerekçeli karar üzerinde ayrıntılı bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışma tamamlandığında konuyla ilgili gerekli açıklamalar yapılacaktır" ifadesine yer verildi. 

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor