Malatya'daki "Paralel Yapı" Operasyonunda 9 Tutuklama

Malatya'da “FETÖ/PYD” operasyonunda gözaltına alınanlardan 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, bir kişi adlî kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Malatya'da, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı, bir kişi adlî kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 10'u adlî mercilere sevk edildi.

Aralarında bazı iş adamlarıyla Malatya Aktif İşadamları Derneği’nin mevcut başkanı ve eski başkanlarının da bulunduğu zanlılardan 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, bir kişi ise adlî kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 gün önce Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bazı ev ve iş yerlerinde arama yapmış, 11 kişiyi gözaltına almıştı.

AA

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi